Hlavní obsah

Opilec vylezl na třicetimetrový jeřáb a usnul tam

Na stavební dělníky v hlavním městě kanadské provincie Nové Skotsko Halifaxu čekalo v pátek ráno v práci překvapení. V kabině jeřábu, tyčícího se 30 metrů nad zemí, našli muže, který si tam dával šlofíka. Z místa ho musel dostat záchranný tým, píše server CBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Muž, který byl podle předběžných zpráv pod vlivem alkoholu, byl zamčený v kabině jeřábu a nereagoval. Podle šéfa tamního hasičského a záchranného sboru Brada Connorse četa stavebních dělníků vytočila číslo tísňové linky o čtvrt na osm ráno tamního času poté, co se jeřábník několikrát neúspěšně pokusil muže vzbudit.

„Bylo to velmi nebezpečné. Stavební dělníci mají osvojené lezecké techniky, bezpečnostní postupy i provoz samotného jeřábu. Nevycvičenému jedinci tak hrozí spousta nebezpečí,“ řekl Connors.

Na místo dorazili záchranáři, kterým se podařilo muže vzbudit, a když zjistili, že nevyžaduje okamžité lékařské ošetření, vytvořili plán, jak jej bezpečně dostat na zem.

Muži nasadili lezecký sedák s lany připevněnými ke kotevním bodům na jeřábu, načež postupně slaňoval dolů, zatímco záchranáři jeho pohyb monitorovali seshora i zezdola. Kdyby muž nebyl tohoto postupu schopný, museli by ho umístit do koše nebo postroje a připoutat k vlastním tělům.

„Naši záchranáři odvedli skvělou práci. Byl to nejlepší možný scénář pro členy našeho týmu a pochopitelně také pro toho člověka, jenž se rozhodl vylézt nahoru. Mohlo to dopadnout velmi špatně,“ dodal Connors.

Místní policie uvedla, že muže následně vyslechla a že s největší pravděpodobností vyvázne bez trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám