Hlavní obsah

Omylem objednali enormní množství toaletního papíru. Panika jim částečně pomohla

Novinky, nčs

Chtěli si udělat zásobu toaletního papíru, ale s takovou dávkou opravdu nepočítali. Australská rodina se při objednávání přes internet spletla a místo 48 rolí si objednala 48 krabic toaletního papíru v hodnotě 3200 australských dolarů (48 tisíc korun). Nyní se přebytečných zásob snaží zbavovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V Austrálii v poslední době zavládla nákupní horečka a velká poptávka je právě po toaletním papíru, který je na řadě míst vyprodaný. Šestičlenná rodina z města Toowomba ve státě Queensland si však může být jistá, že toaletního papíru má skutečně dostatek. Naopak řeší zcela odlišný problém.

„Původně jsme měli nastavenou pravidelnou dodávku recyklovaného toaletního papíru, který nám společnost posílala jednou za tři měsíce. Někdy po Vánocích jsem ale změnila druh dodávky a objednala kvalitnější papír, který firma nabízela jako dárek za stejnou cenu,” vysvětlila Haidee Janetzkiová, matka čtyř dětí.

Při objednávce však udělala chybu a místo 48 rolí objednala 48 krabic, takže se po čase objevilo před domem několik palet toaletního papíru, který by rodině vydržel zhruba 12 let.

„Když to přivezli, chtěli jsme kurýra hned poslat zpátky, ale vzhledem k tomu, že firma neuvádí telefonní číslo, ale pouze e-mail, nemohli jsme je kontaktovat okamžitě,” uvedla žena, která objednávku zaplatila dopředu online kreditní kartou.

V domě Janetzkiových tak zůstalo 2300 rolí toaletního papíru. V době, kdy je po něm akutní poptávka se však alespoň částečně rodině daří se zásob zbavovat. Toaletní papír prodávají s marží dvou australských dolarů (29 korun) za krabici. Získané peníze se rozhodli šetřit na školní výlet do Sydney, kam se letos chystá jedna z dcer.

Nesehnali jste kvůli panice toaletní papír? Australské noviny přidaly prázdné stránky

Koronavirus

Podařilo se nám prodat zhruba třetinu krabic, většina z nich mizí právě v době, kdy je po toaletním papíru zvýšená poptávka. „Nechceme na tom vydělat, jen bychom rádi dostali zpátky omylem utracené peníze. Těch několik dolarů pak poslouží dceři na školním výletu,” doplnila Janetzkiová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám