Hlavní obsah

Odpálil a prásk. Blesk zasáhl golfový míček v letu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si šel 18letý golfista Tomas Enrique Gomez ve čtvrtek 8. července v texaském San Antoniu zatrénovat, bouřce kvůli zastřešenému odpališti nevěnoval zvláštní pozornost. Počasí se mu ovšem připomnělo samo. Do jednoho z odpálených míčků ještě za letu udeřil blesk.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bylo to v době, kdy se tropická bouře přehnala přes Georgii a Severní i Jižní Karolínu na východním pobřeží USA, ale bouřlivé počasí se nevyhnulo ani Texasu.

Když dorazil Tomas Gomez do klubu v San Antoniu, aby potrénoval odpaly, brzy se spustila pořádná průtrž mračen.

Z bouře Elsy se stal hurikán. Blíží se k Floridě

Zahraniční

Špatné počasí mladého golfistu zprvu neodradilo. Při trénování odpalů se nacházel pod stříškou, takže nemusel nikde pobíhat. Přesto brzy od dalšího tréninku upustil.

Při jednom z odpalů se totiž ozvala rána a následně se na zem snesla ohnivá koule. To do odpáleného míčku, který měl podle měřidel rychlost 141 kilometrů v hodině, práskl blesk.

Na videu, které natočila Tomasova kamarádka, je vidět, že zážitek partu golfistů dost vyděsil.

„Personál klubu nám po tom, co míček zasáhl blesk, řekl, ať raději zajdeme dovnitř a vrátíme se, až se bouře přežene. Stejně jsme po tom, co se stalo, neměli chuť pokračovat. Ale až bude lepší počasí, tak se sem určitě vrátím,“ citoval Gomeze list Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám