Hlavní obsah

Očkování je dílem Satana, tvrdí jihoafrický soudce

Novinky, Veronika Kulhavá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních měsících se světem šíří obavy nejen ze samotného covid-19, ale i z nově vyvíjených vakcín proti této nemoci. K šíření paniky v Jihoafrické republice přispěly i výroky tamního uznávaného soudce Mogoeng Mogoenga. Ten hlásá, že očkování proti koronaviru je dílem samotného Satana.

Foto: Profimedia.cz

Mogoeng Mogoeng

Článek

Jihoafrická republika je s celkovým počtem téměř 23 tisíc úmrtí na covid-19 nejzasaženějším státem celého afrického kontinentu. S počátkem testování vakcín se tamní aktivisté začali bouřit proti zapojení Afričanů jako testovacích subjektů. Protesty a obavy lidí podpořily i slova šéfa jihoafrických soudců Mogoenga. Ten srovnává očkování s prosazováním satanismu.

Mogoeng Mogoeng je svými křesťanskými projevy vyhlášen a tvrdě si stojí za svým názorem. „Pokud má existovat nějaká vakcína, která má úmyslně ublížit lidem, tak doufám, že nikdy nespatří světlo světa. Volám k Bohu, aby to zastavil,“ prohlásil Mogoeng na tiskové konferenci. „Nemyslím si, že by vakcína měla být povinná. Nemůžete jen tak očkovat lidi," dodal.

USA schválí použití vakcíny od Moderny

Koronavirus

Zpravodajský web Sunday Times Daily citoval Barryho Schouba, profesora virologie na Witsově univerzitě a vedoucího ministerského poradního výboru pro covid-19, který uvedl: „Je politováníhodné, že někdo s takovým postavením a vlivem bojuje proti vymýcení této nemoci.“

„Nezajímají mě následky. Byli jsme příliš dlouho zticha a všechno snášeli,“ říká Mogoeng. Jihoafrická republika však doufá, že v průběhu příštího roku obdrží vakcíny proti koronaviru z celosvětového distribučního systému Covax.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám