Hlavní obsah

Objevil se čtvrtý monolit. Tentokrát na britském ostrově Wight

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Zdá se, že monolity vyvolaly po světě velkou pozornost. Jejich zjevování (a následné mizení) proto nebere konce. V pořadí již čtvrtý se o víkendu objevil na ostrově Wight. Podivuhodně lesklý objekt objevili návštěvníci pláže v zálivu Compton.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Objevil se čtvrtý monolit, tentokrát na ostrově WightVideo: AP

 
Článek

Fotky dalšího monolitu se na sociálních sítích začaly objevovat v neděli odpoledne. I kvůli téměř dokonalému odrazu monolitu mnoho lidí zapochybovalo o pravosti fotek. Koneckonců více či méně povedených koláží se na internetu vyskytuje celá řada.

Jenže záhy výskyt monolitu potvrdilo několik nahrávek a svědectví více lidí. „Četla jsem o jednom v Utahu a pak v Rumunsku, takže jsem věděla, o co jde. Mnoho lidí si toho vůbec nevšímalo,“ uvedla pro BBC Alexia Fishwicková, jedna z návštěvnic pláže.

To se však brzy změnilo, jak potvrdil DJ Robert John Gorham vystupující pod jménem Rob da Bank. „Nevím, jestli jsou to mimozemšťani, PR kousek Coldplay, nebo místní obchodník se zrcadly, který se snaží nakopnout svůj obchod. Každopádně nás to všechny nahnalo dolů na pláž,“ pobaveně uvedl známý DJ na svém twitterovém účtu.

Organizace National Trust, která se stará o kulturní a přírodní památky, uvedla, že o monolitu neměla až do neděle tušení. „Potřebujeme místo několik dní monitorovat, abychom zajistili, že pláž bude bezpečná a nebude přeplněná lidmi,“ uvedla v prohlášení organizace.

Vtipnou fotomontáž sdílel i národní park na Aljašce, podle kterého se jeden z monolitů objevil i tam. Musel být však odstraněn z důvodů velkého počtu zájemců o drbání.

O tom, že za vztyčením objektů, které budí pozornost po celém světě, nestojí jeden člověk, svědčí nejen různá geografická poloha (USA, Rumunsko a Velká Británie), ale i materiál, ze kterých jsou monolity vytvořené.

Autor záhadných monolitů odhalen

Koktejl

Zatímco ty v USA byly vytvořeny z hliníků a byly hladké a lesklé, ten v Rumunsku vykazoval jiné známky zpracování. Britský monolit je podle National Trust tvořen třemi zrcadlovými deskami z plastu či jiné odrazivé látky. K autorství těch amerických se už v náznacích přihlásil umělec Matty Mo. Kdo stojí za těmi evropskými, zůstává zatím záhadou.

Nutno ještě dodat, že monolity se objektům říká proto, že byť se tvarově liší, lidem připomínají legendární monolit ze sci-fi snímku 2001: Vesmírná odysea, nikoliv proto, že by byly tvořeny z jednoho jediného kusu kamene.

Reklama

Výběr článků

Načítám