Hlavní obsah

Obamova vlna zasáhla i Hollywood, další James Bond bude možná černoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Poté, co se hlavou Spojených států stal Afroameričan, míní herec Daniel Craig, že jedním z příštích Bondů by měl být rovněž herec černé pleti. Současný představitel Agenta 007, jehož druhý výkon v této roli právě vstoupil do kin, míní, že je čas nahradit modrookého a blonďatého Jamese hercem s africkými kořeny.

Článek

"Já opravdu fandím Obamovi, protože se mi líbí jeho politické myšlenky. A myslím, že je nejvyšší čas pro černého Jamese Bonda. Pokud můžeme mít černého amerického prezidenta, myslím, že bychom mohli dojít do stavu, kdy tady bude nový typ agenta 007," uvedl Daniel Craig.

"Jsem přesvědčen, že tu roli by snadno mohl hrát i černý herec, protože postava vytvořená Ianem Flemingem v padesátých letech už prošla hlubokou evolucí a neustále je aktualizována,“ prohlásil Daniel po vítězství Baracka Obamy v prezidentských volbách.

Jenže Craig na druhou stranu přiznává, že samotný Fleming by z nápadu nadšený nebyl. "Myslím, že by se asi obrátil v hrobě,“ dodal čtyřicetiletý hezoun pro Daily Mail.

Obama lepší Bond než McCain

"Obama by byl lepším Bondem (než McCain), protože pokud mluví pravdu, bude se snažit stále mít na očích nepřítele a neustále mu šlapat na paty,“ dodal Craig.

Jenže idea černého Bonda není skutečně úplně vyloučená. Už pro roli v minulé bondovce Casino Royale se vedle Daniela uvažovalo také o britském herci tmavé pleti Colinu Salmonovi.

Anketa

Jaký černoch by měl hrát Jamese Bonda?
Will Smith
59,9 %
Wesley Snipes
5,4 %
Eddie Murphy
5,3 %
Denzel Washington
23,8 %
Cuba Gooding jr
5,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6879 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám