Hlavní obsah

Nick Nolte prý znásilnil nezletilou

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Trestnímu stíhání pro zneužití nezletilé čelí populární Nick Nolte. Ze zpráv amerického tisku nevyplývá, zda se sexuálního násilí dopustil sám třiašedesátiletý herec, nebo některý ze zaměstnanců jeho luxusního sídla v kalifornském Malibu.

Foto: Jaroslav Hrubý

20 let po povodni

Článek

Stát se to mělo v lednu 2003 na jednom z bouřlivých večírků, které se pravidelně odehrávají v Nolteově vile a při nichž, jak se doslova uvádí v žalobě, "byl mladistvým dívkám podáván alkohol a nejrůznější drogy".

Jedna z účastnic, dnes patnáctiletá, měla být v průběhu párty omámena pilulkou Date Rape a poté znásilněna. Ať už se Nick Nolte na přečinu podílel či nikoli, jako majitel nemovitosti nese podle kalifornských zákonů za incident odpovědnost.

Výše odškodného, které po něm oběť a její rodiče požadují, nebyla zatím zveřejněna. Vedle finanční újmy a poškození pověsti může mít kauza pro herce, který se do povědomí veřejnosti zapsal mimo jiné vynikajícím výkonem ve snímku Pán přílivu, další nepříjemné důsledky.

V roce 2002 byl totiž kalifornskou policií zatčen pro řízení motorového vozidla pod vlivem omamných látek a odsouzen k podmíněnému trestu. Případ sexuálního obtěžování v jeho sídle mohou úřady považovat za porušení podmínky a poslat ho do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám