Hlavní obsah

Nevydařený rybolov: místo ryb lovili ze zamrzlého jezera auta

Novinky, Markéta Klánská
Oshkosh

Do amerického Wisconsinu se každoročně sjíždí rybáři, aby změřili síly na zamrzlém jezeře Winnebago. Tuto neděli ale měli někteří z nich úplně jiné starosti. I přes varování totiž zaparkovali přímo na ledu. Ten však za slunného počasí nápor neunesl a praskl.

BEZ KOMENTÁŘE: Na soutěži v rybaření ve Wisconsinu propadlo skrz led 36 autVideo: www.myfoxtwincities.com

 
Článek

Soutěž zvanou „Battle on Bago“ (Bitva na Bago) provázelo slunečné počasí. Hřejivé paprsky ale nepřinesly pouze radost. Asi 30 centimetrů silný led pod jejich silou začal postupně tát. A v tu chvíli čekalo na některé účastníky rybářské soutěže opravdu nepříjemné překvapení.

Místo, aby se mohli soustředit na boj o 100 000 dolarů (1 850 000 korun) v hotovosti a věcných cenách, museli z vody lovit své vozy. Led totiž praskl a poslal ke dnu jezera 18 aut. Čtyři vozy se potopily částečně a 14 dalším se pouze namočila kola.

Do akce byl povolán náklaďák

Podle seržanta Tima Eichmana bylo v tu chvíli na zamrzlém jezeře zaparkováno 50 aut, přičemž většina z nich naštěstí stála pouze nad mělkým okrajem jezera. Všechny vozy posléze na lanech vytáhl nákladní vůz.

Naštěstí ani v jednom z ponořených aut nikdo nebyl, nedošlo tak k žádnému zranění, uvedla pro zpravodajský server Milwaukee Journal Sentinel místní policie.

Reklama

Související témata:
Winnebago

Výběr článků

Načítám