Hlavní obsah

Německá policie pátrá po dvou čarodějnicích, které opařily dívku v kotli

Eppingen

Německá policie pátrá po dvou lidech, kteří byli na sobotním masopustním průvodu převlečeni za čarodějnice. Ve víru bujarého veselí čarodějnice chytily přihlížející dívku a chtěly ji v žertu strčit do kotle, informovala agentura DPA. Osmnáctiletá dívka utrpěla vážné opařeniny.

Foto: Stephen Wolf, ČTK/AP

Kotel doličný

Článek

Čarodějnice projížděly na karnevalovém voze jihoněmeckým městečkem Eppingen, které se nachází mezi Stuttgartem a Mannheimem. Aby působily přesvědčivě, vezly i kotel s vařící vodou. V jednu chvíli jedna z „čarodějnic” popadla dívku, která průvodu přihlížela, a přidržela ji nad kotlem, zatímco druhá nádobu s vařící vodou otevřela. Co se stalo dál, není jasné.

Podle jedné verze se dívce do vody dostaly nohy až po kolena, podle jiné ji opařila stoupající pára či voda, která vystříkla. Oběť nevydařeného žertu každopádně musela být převezena do nemocnice.

Čarodějnice neposkytly ani první pomoc

Vzhledem k tomu, že čarodějnice nechaly dívku ležet na místě a pokračovaly v karnevalovém reji, podezřívá je policie nejen z ublížení na zdraví z nedbalosti, ale i z neposkytnutí první pomoci, informoval policejní mluvčí Achim Küller. Zraněná podle něj v nemocnici zůstane až dva týdny.

Podle eppingenské radnice prošel karnevalový vůz schvalovacím řízením. V době, kdy ho úřady kontrolovaly, ale v kotli žádná voda nebyla. V oblasti jižního Německa jsou průvody čarodějnic s kotli během masopustu běžné.

Reklama

Výběr článků

Načítám