Hlavní obsah

Nejvyšší budova na světě musela být uzavřena

Dubaj

Nejvyšší mrakodrap na světě, Burdž Chalífa v Dubaji, se ještě nedočkal prvních stálých obyvatel a už musel být zcela uzavřen i pro návštěvníky, kteří hojně navštěvovali vyhlídkové patro. Měsíc po slavnostním otevření se v budově projevily závažné výpadky elektroinstalace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slavnostní otevření nejvyšší budovy světa v DubajiVideo: Reuters

 
Článek

Zprávy o uzavření byly drženy pod pokličkou. Jasné je pouze to, že s uzavíráním se začalo už v neděli a zatím není jasné, kdy skončí. Neobjevily se ani bližší informace, nakolik byli uzavřením dotčeni návštěvníci, kteří do 828 metrů vysoké budovy se 160 patry přicházeli.

Lístek na vyhlídku z mrakodrapu stál 27 dolarů a byl vyhledávanou atrakcí pro tisíce turistů. Ti kdo nechtěli čekat na lístek ve frontě, dokonce platili 110 dolarů.

„Fakt mě to rozladilo, Burdž byl jedním z důvodů, proč jsem sem vůbec jel,“ uvedl ve frontě lidí čekajících na vrácení vstupného Wayne Boyes z Manchesteru, citovaný listem The Huffington Post.

Přesné příčiny uzavření budovy za jeden a půl miliardy dolarů nejsou známé, ale údajně se projevily výpadky proudu, což může být v budově závislé na výtazích a jezdících schodech docela problém.

Na řadě pater ještě pokračují dokončovací práce, ale předpokládalo se, že během února se začnou do mrakodrapu stěhovat první z celkem 12 000 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám