Hlavní obsah

Největší sýr na světě váží skoro 600 kilogramů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WINKEL

Nizozemské království opět potvrdilo svou pověst sýrové velmoci. Za pomoci vysokozdvižných vozíků holandští sýraři uskutečnili důležitý krok k zápisu do Guinnessovy knihy rekordů - obrátili gigantické kolo sýra vážící skoro 600 kilogramů.

Článek

Doufají, že odborníci při oficiálním vážení, které se má konat příští týden, jejich výtvoru vytoužené zařazení do slavné Guinnessovky přiklepnou. Sýr velikosti stolu si objednal Beemster, holandský výrobce sýra, který doufá, že tento pokus snad již vyjde. Jak hodlá firma s vyrobeným sýrem naložit není jasné.

Podle informací agentury Reuters se o výrobu rekordního sýru snažili Nizozemci již vloni, při obracení se jim bochník ale rozlomil. Tento riskantní manévr je však pro výrobu sýra nezbytný, otáčením se zajišťuje jeho rovnoměrné zrání.

Reklama

Související témata:

Související články

Syrečkový rekord opět padl v Olomouci

Nový světový rekord v rychlosti pojídání olomouckých tvarůžků padl v sobotu odpoledne na Horním náměstí v Olomouci, kde se konalo mistrovství světa v této...

Výběr článků

Načítám