Hlavní obsah

Největší brambora na světě není vůbec brambora

Mysleli si, že vypěstovali největší bramboru na světě, ve skutečnosti to byla tykev. Novozélandský pár, který chtěl svoji chloubu původně přeměnit ve vodku, však bere celou záležitost s neuznaným světovým rekordem sportovně.

Foto: Profimedia.cz

Colin Craig-Brown s tykví, o níž si myslel, že se jedná o největší bramboru na světě.

Článek

Manželům Colinu a Donně Craig-Brownovým z novozélandského Hamiltonu se vloni podařilo vypěstovat téměř osmikilogramovou plodinu, o níž se dlouho domnívali, že se jedná o největší bramboru na světě.

Vypěstovali největší bramboru na světě, chtějí z ní udělat vodku

Koktejl

Absolvovali tak dlouhý proces, po němž by se v případě úspěchu dostali do Guinnessovy knihy rekordů.

Do té doby největší brambora na světě vážila 4,99 kilogramu. Ačkoliv jejich plodina ji, co se hmotnosti týče, výrazně převyšovala, nakonec se ukázalo, že nejde o bramboru, nýbrž o tykev.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Farmářům z Nového Zélandu se podařilo vypěstovat plodinu, o níž si mysleli, že jde o největší bramboru na světě.

„Nebylo to tak, že bychom o to usilovali, byla to jen šťastná náhoda. Velkou bramboru jsme vypěstovat vůbec neplánovali,” mírnil emoce Craig-Brown v televizním pořadu This Morning.

Craig-Brown, který je rovněž sládkem, chtěl původně svoji chloubu přeměnit ve vodku. „Plánoval jsem to, ale bylo by to něco jako grilovat ovečku, která byla mým domácím mazlíčkem,” sdělil farmář s tím, že si vypěstovanou plodinu, které dal jméno Dug, velmi oblíbil.

Jak s Dugem, o němž díky zástupcům Guinnessovy knihy rekordů zjistil, že není bramborou, ale tykví, naloží, se Craig-Brown nezmínil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám