Hlavní obsah

Nejstarším dvěma sestrám na světě je dohromady 213 let

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se někdo dožije sta let, považuje se to za obdivuhodné. Když se však tohoto věku dožijí bez vážnějších zdravotních komplikací dvě sestry, je to přímo neuvěřitelné. Sestrám Marjorie Ruddleové (105) a Dorrie Richardsové (108) je dohromady neskutečných 213 let. Díky tomu byly nyní zapsány do knihy rekordů jako nejstarší sourozenecká dvojice na světě.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejstarší sourozenci na světě - sestrám je dohromady 213 letVideo: worldrecordsacademy.org

 
Článek

Marjorie Ruddleová nedávno oslavila 105. narozeniny v pečovatelském domě v britském Park Crescent spolu se svou 108letou sestrou Dorrie Richardsovou, která jinak žije v pečovatelském domě ve Stamfordu. Sestrám bylo v den rekordu dohromady přesně 213 let, tři měsíce a 27 dní.

Guinnessova kniha obsahuje ale i další zajímavé rekordy, které zahrnují sourozence či stoleté osoby. Tak například největší počet sourozenců, kteří dokončili maratón, je 16. Postarali se o to Chris, Vince, Steve, Tony, Joe, Doug, Angela, Allison, Theresa, Phil, Michelle, Mary, Nick, Mike, David a Sarah Kapralovi z USA.

Čtyři sourozenci se podle Guinnessovy knihy dožili sta let. Stalo se to 2. dubna 1984, kdy oslavila sté narozeniny Britka Lily Beatrice Parsonsová; zařadila se tak ke svým třem sestrám Florence Elize Whiteové (1874-1979), Maud Annie Spencerové (1876-1978) a Eleanor Newton Webberové (1880-1983), které už bohužel v tu dobu nebyly naživu.

Reklama

Výběr článků

Načítám