Hlavní obsah

Nejstarší americká strážkyně parků odešla ve 100 letech do důchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká Správa národních parků (National Park Service) oznámila ukončení činnosti své nejstarší strážkyně. Betty Reid Soskinová, která sloužila v parku Rosie the Riveter National Historical Park v kalifornském Richmondu, odešla ve 100 letech do důchodu.

Foto: Profimedia.cz

Betty Reid Soskinová na snímku ze září roku 2021.

Článek

„Být součástí historie v místě, kde se odehrála dramatická část mého života a dalších lidí z mé generace, jež ovlivní budoucnost stopami, které jsme za sebou zanechali, bylo neuvěřitelné,” uvedla Soskinová, která 100. narozeniny slavila v září loňského roku.

Američanka pro Správu národních parků začala pracovat nejprve dočasně, a to ve svých 84 letech. V roce 2011 se pak stala stálou zaměstnankyní, což z ní už tehdy udělalo nejstarší aktivní strážkyni národních parků ve Spojených státech.

Rosie the Riveter World War II Home Front National Historical Park je národní historický park v kalifornském Richmondu nedaleko San Francisca. Park především upozorňuje na roli žen a afro-američanů v období 2. světové války. Role Soskinové spočívala v předávání příběhů z těchto dob návštěvníkům.

„Správa národních parků je správkyni Betty vděčná za sdílení svých příběhů, které se rozprostírají napříč generacemi. Čerpala ze svých zkušeností ze života na domácí frontě, díky čemuž jsou dodnes její příběhy pro všechny z nás působivé,” sdělila vedoucí parku Naomi Torresová.

Reklama

Výběr článků

Načítám