Hlavní obsah

Nechal si ušít miliónovou košili ze zlata, všude s ním chodí ochranka

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ind Pankaj Parakh vydělal jmění na obchodu s textilem, takže když přišla řeč na to, co by si přál ke svým 45. narozeninám, měl jasno. Nechal si „ušít“ košili ze zlata. Váží čtyři kila a jen za zlato potřebné k její výrobě utratil v přepočtu 4,5 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Inda v košili ze zlata musí doprovázet ochranka

 
Článek

„Chtěl jsem na sobě mít něco speciálního, až budu v chrámu děkovat bohům za svůj úspěch,“ citoval Inda MailOnline.

Parakh byl podle svých slov zlatem fascinován odjakživa. Bez nějakého toho kilogramu šperků nebo zlata vůbec nevychází ven a k dobru dává historku, že na své svatbě na sobě měl víc zlata než jeho žena.

Košili si vyzvedl ještě před svými narozeninami a ihned si ji vzal na sebe, aby ji vyzkoušel. Když se procházel po ulici, závistivě se na něj prý dívali muži i ženy. Celou dobu měl kolem sebe ochranku, aby se mu jeho poklad někdo nepokusil odcizit.

Extravagantní kus oděvu vytvořil z 18- až 22karátového zlata tým dvaceti zlatníků. I přesto, že je vyrobena z pevného kovu, je prý ohebná jako jakákoliv normální košile. Její majitel nebude trpět ani nepohodlím, z vnitřní strany má tenkou látkovou vrstvu.

Jeho manželka a děti tak zapálení do zlata nejsou, ale jeho koníček respektují. Horší už je to se zbytkem rodiny, jejíž někteří členové považují Parakha za blázna. Ten si z toho ale nic nedělá, u příbuzných to prý takhle zkrátka chodí.

Parakh není prvním Indem, který se může chlubit košilí ze zlata. Ke konci roku 2012 si stejný módní výstřelek nechal vyrobit podnikatel Datta Phuge. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám