Hlavní obsah

Nechal si od lidí platit za očkování, dostal deset dávek

Jako přivýdělek se rozhodl využít očkování proti koronaviru Novozélanďan, který si nechal do těla aplikovat nejméně deset dávek vakcíny proti koronaviru. Vystupoval přitom jménem osob, které mu za službu zaplatily.

Ilustrační foto.

Článek

Ačkoliv novozélandské ministerstvo neupřesnilo informace, se kterými přišel server Stuff, vedoucí skupiny pro vakcinaci při ministerstvu zdravotnictví Astrid Koornneefová potvrdila, že ministerstvo si je problému vědomo.

„Celou záležitost bereme velmi vážně. Takovým případem jsme znepokojeni. Pokud víte o někom, kdo dostal více dávek vakcíny, než je doporučeno, měl by co nejdříve vyhledat lékaře, aby se o situaci poradil,“ uvedla.

Nebýt očkování, umřela bych na covid, řekla zpěvačka Billie Eilish

Amerika

„Přebírat identitu jiné osoby a nechat se v krátké době několikrát očkovat je nebezpečné. Ohrožuje to jednak osobu, která dostala více dávek vakcíny, ale také člověka, který má ve své zdravotní dokumentaci informaci o očkování, ačkoliv to není pravda,“ řekla už dříve mluvčí novozélandského ministerstva zdravotnictví.

Dodala také, že možností je zpřísnění procesu identifikace, což by vyloučilo podobné případy.

„Nemáme žádné informace o tom, jaké může mít nadměrné množství očkovací látky v těle následky. Rozhodně to ale nedoporučujeme, vystavuje to člověka riziku zdravotních komplikací,“ konstatovala profesorka Nikki Turnerová z univerzity v Aucklandu.

Anketa

Kolik máte dávek vakcíny proti koronaviru?
Žádnou
36,1 %
Jednu
3,3 %
Dvě
33,2 %
Tři
20,1 %
Čtyři a více
7,3 %
Celkem hlasovalo 46555 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám