Hlavní obsah

Náklaďák převážel obří list větrné turbíny, osudnou se mu stala zatáčka

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandira

Nezdarem skončil transport nadměrného nákladu v Turecku. Kamion, který převážel extrémně dlouhý list větrné turbíny totiž nedokázal vybrat zatáčku a převrátil se na bok. Video zveřejnila 5. prosince agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Transport s gigantickým listem větrné turbíny se v zatáčce převrátilVideo: KOCAELI GAZETESI, Reuters

 
Článek

K nehodě došlo podle tureckého deníku Kocaeli Gazetesi v okrese Kandira. Nákladní vůz transportoval po dálnici gigantický list pro nově budovanou elektrárnu. Ostrá pravotočivá zatáčka se mu však stala osudnou. I přesto, že do ní řidič najížděl velmi pomalu, kamion i s nákladem se převrátil na bok.

Řidičovi ani nikomu jinému se nic nestalo. Nehoda si ale vyžádala uzavření dálnice na tři hodiny. Jak uvedl server memurlar.net, s odklízením následků musel pomáhat i jeřáb. Podle turecké webové stránky Sozcu byly v přilehlých polích vytvořeny dočasné zkratky, po kterých se nakonec povedlo obří lopatku dopravit na místo.

Nová elektrárna vyrůstá ve vesnici Çamkonak. Převoz jednotlivých listů začal už 3. prosince pomocí speciálně upravených nákladních vozů. Společnost předem provedla studie a prozkoumala možné trasy transportu, aby vybrala tu nejlepší.

Reklama

Výběr článků

Načítám