Hlavní obsah

Nahoře bez by vypadali nechutně, oplácel Putin vtipkování lídrů Západu

Ruský prezident Vladimir Putin při čtvrteční návštěvě Turkmenistánu reagoval na vtípky lídrů Západu, kteří žertovali o tom, že by měli udělat polonahé fotky jako ruský prezident. „Ať už od pasu nahoru, nebo dolů, vypadali by nechutně,“ reagoval Putin.

Foto: Profimedia.cz

Vladimir Putin se rád nechává fotografovat v siláckých pózách. Jeho fotka na koni se stala ikonickou.

Článek

Putin byl na vtípky západních lídrů dotázán během své návštěvy Turkmenistánu. „Nevím, jestli by chtěli být nazí od pasu nahoru, nebo dolů. Ale myslím, že by to byl nechutný pohled v každém případě,“ opáčil s úsměvem Putin.

Během summitu G7 v Bavorsku britský premiér Boris Johnson zavtipkoval, zda by se neměli lídři při focení svléknout, aby vypadali drsnější než Putin. „Potřebuje ukázat svaly,“ dodal pak s úsměvem. Kanadský premiér Justin Trudeau pak opáčil, že by se měli vyfotit stejně jako Putin na koni. Narážel tak na drsňácké Putinovy fotografie v přírodě do půl těla, kterými okouzloval své ruské fanynky, zatímco západní publikum jimi spíše pobavil.

Opět svérázný výklad historie

Johnson později rovněž uvedl, že válka je důsledkem toxicky maskulinní politiky Vladimira Putina a že kdyby Rusku vládla žena, tak by k invazi na Ukrajinu nedošlo. I na to Putin reagoval.

Svlékneme se? Ukažme jim svaly, utahovali si z Putina lídři G7

Válka na Ukrajině

„Jen bych připomněl události nedávné historie, kdy se (někdejší britská premiérka) Margaret Thatcherová rozhodla zahájit vojenské operace proti Argentině kvůli Falklandským ostrovům. O zahájení válečných akcí tehdy rozhodla žena,“ chtěl trumfovat Putin.

Už ale nedodal, že válka o Falklandy (kterou navíc ani jedna země za válku neoznačovala) začala 1. dubna 1982 argentinskou invazí (operace Rosario) na ostrovy pod britskou nadvládou, na kterou Londýn reagoval.

Účelové vykládání soudobých dějin je v Kremlu obvyklou praxí. Putin svými pokroucenými představami o vývoji rusko-ukrajinských vztahů hájí ozbrojený vpád na území svého západního souseda.

Lavrov opět překrucuje dějiny 20. století

Evropa

Jeho ministr zahraničí Sergej Lavrov pak vyvolal pozdvižení výroky o tom, že Adolf Hitler měl židovskou krev, případně že za 2. světové války bojovala většina evropských zemí po boku nacistů proti Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám