Hlavní obsah

Naháči vítali podzim a pomáhali tak duševnímu zdraví

Novinky, pal

Takhle se vítá podzimní rovnodennost! V neděli se svléklo více než 700 lidí, aby se ponořilo do studených vod zátoky Druridge v severoanglickém hrabství Northumberlandu.

Foto: Profimedia.cz

Akce North East Skinny Dip přiláká každoročně zástupy naháčů, kteří zároveň pořízením vstupenky přispívají na charitu namířenou na podporu duševního zdraví.

Článek

Sraz naháčů se koná posledních osm let každoročně vždy kolem podzimní rovnodennosti. Cílem události North East Skinny Dip je mimo jiné zvýšit povědomí o problémech s duševním zdravím.

Vstupenka na akci stojí 15 liber (zhruba 440 korun) a účastníci její koupí přispívají na charitativní činnost namířenou právě na pomoc lidem s psychickými poruchami.

Atmosféře přispělo mimořádně teplé moře

„Myslím, že se lidé více snaží pochopit, o co nám jde. Letos to bylo obrovské. Na pláži dnes byla vidět radost a vášeň,“ liboval si pro Daily mail organizátor akce 41letý Jax Higginson.

Podle něj při akci nejde jen o sundání oblečení, ale o oslavu lidské nahoty, přijetí vlastního těla a spojení člověka s přírodou.

„Všichni se tu cítili dobře, všude byl slyšet smích a nadšené výskání,“ popisoval organizátor. Atmosféře prý přispělo i to, že moře letos bylo mimořádně teplé.

Na charitu na pomoc lidem s psychickými problémy se nakonec během dne vybralo více než 50 tisíc liber, tedy téměř jeden a půl milionu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám