Hlavní obsah

Na Tchaj-wanu se kvůli výročí vzniku země hromadně vzalo 163 párů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej

Devítka je podle čínských zvyků šťastným číslem, znamená zde dlouhověkost a především cokoli dlouhotrvajícího. Není proto divu, že ve čtvrtek 9. 9. se rozhodlo vstoupit do manželského svazku nebývalé množství snoubenců. Datum však nebylo výjimečné jen dvěma devítkami, ale dokonce čtyřmi, jelikož letos je to přesně 99 let od vzniku Tchaj-wanu. Tato událost přilákala 163 párů, které se rozhodly pro hromadnou svatbu.

Článek

V zemích Číny jsou obecně termíny obsahující devítky pro svatby velice oblíbené, ale takový počet dvojic oddaných v jeden den je zcela ojedinělý. Hromadnou veselku přitom organizovala sama vláda hlavního města Tchaj-peje.

Aby si všichni snoubenci opravdu své štěstí oblíbenými devítkami pojistili, čekali v obrovském sále za přítomnosti svých rodin až do chvíle, kdy se hodinové ručičky dostanou přesně na 9:09 hodin ráno. Právě v ten moment navléklo 163 mužů svým novomanželkám snubní prsteny.

Obřad trval pro všechny pouhou hodinu a půl

„Dnešek je velice výjimečným dnem, protože je 9. září a slaví se 99. výročí od vzniku Tchaj-wanu. To je důvod, proč jsme si tento den vybrali jako náš svatební. Jsme opravdu šťastní, že jsme se mohli připojit ke skupině tolika lidí a všichni můžeme přijímat spoustu požehnání,“ řekl sedmatřicetiletý novopečený manžel Lin Lawrence.

Ačkoli bylo původně na tento významný den naplánováno, že se vezme 99 párů, akce byla natolik úspěšná, že se konečný počet zvýšil na 163, a to i přesto, že nešlo o víkend, nýbrž o pracovní den. Za obřad trvající pouhou hodinu a půl stihli oddávající posvětit manželství všem dvojicím.

Reklama

Výběr článků

Načítám