Hlavní obsah

Na policejní stanici se objevila rakev plná hnoje

Novinky, Jakub Štěpánek

Dost neobvyklou situaci museli řešit strážníci na policejní stanici v americkém městě Asheville v Severní Karolíně. Během protestů v souvislosti s březnovým zabitím Breonny Taylorové se na stanici objevila rakev plná hnoje.

Foto: Asheville Police Department

Rakev plná hnoje se objevila před policejní stanicí.

Článek

Rakev se před stanicí objevila po středečních protestech. „Demonstranti nechali před stanicí rakev s něčím, o čem se domníváme, že je kravský hnůj,” uvedlo policejní oddělení na svém twitterovém účtu. Přesné složení ale neupřesnila.

K incidentu došlo během nočních protestů, kdy zhruba 150 lidí demonstrovalo v centru města. Jeden člověk byl zraněn a byla nutná jeho hospitalizace. K podivnému činu se doposud nikdo nepřihlásil.

Podle policejního ředitele Davida Zacka je rakev plná hnoje jedním z ohavných činů, kterým tamní policie musí v poslední době čelit. V minulosti už se například před domy policistů objevily náhrobní kameny.

V Louisvillu postřelili sedm lidí při protestech proti násilí na černoších

Amerika

Breonna Taylorová byla zastřelena 13. března ve svém domě poté, co do něj bez předchozí výzvy vrazila trojice bělošských policistů. Ti měli podezření, že se v domě vyrábějí drogy. Střelbu údajně opětovali poté, co po nich vypálil Taylořin přítel Kenneth Walker.

Ten se podle svého právníka pouze bránil, protože se domníval, že do domu vstoupil někdo nelegálně. Walker čelil obvinění z pokusu o vraždu policisty, kvůli koronaviru byl ale z vazby propuštěn a v květnu byla obvinění proti němu stažena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám