Hlavní obsah

Na městečko se jako obrovská vlna valil pekelný bouřkový mrak

Novinky, Markéta Klánská
Midlothian

Některé přírodní úkazy nepřestávají lidi udivovat. Typickou ukázkou mohou být bouřkové mraky. Opravdu fascinující podívanou vytvořily mraky minulou neděli nad americkým městem Midlothian ve Virginii. Hustý horizontální oblak se tam valil jako mohutná vlna, která chce zaplavit celou oblast.

BEZ KOMENTÁŘE: Masivní bouřkové mraky nad Midlothianem

 
Článek

Bouřky v neděli 15. července odpoledne zasáhly celou centrální část amerického státu Virginie. Podle meteorologa Mikea Stonea přinesly také nevšední podívanou na zvláštnosti, tedy nezvyklé formy základních druhů oblaků. Asi nejvíce lidi fascinoval horizontální oblak válcovitého typu zvaný arcus.

Není tedy divu, že právě tuto zvláštnost někteří obyvatelé Virginie natočili na kamery. Pohled na oblak, který se valil nad Midlothianem vzdáleným asi 25 kilometrů od hlavního města Virginie Richmondu, opravdu bere dech. Jako by zvěstoval příchod nějaké tajemné hrozby.

Žádnou katastrofu s sebou ale naštěstí nenesl. Nepříliš rozsáhlé škody v oblasti způsobil pouze silný vítr, který bouřky provázel. Na několika místech poničil stromy a zapříčinil výpadky proudu, informovala o tom regionální televize WTVR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám