Hlavní obsah

Na letišti v Panamě zadrželi dvě ženy, které pašovaly kokain pod parukou

Panamská policie měla v pátek co do činění s dosud nevídaným způsobem pašování drog. Na mezinárodním letišti v Panamě zadržela nejdříve jednu a pak druhou ženu, které doufaly provézt kokain pod parukou. Jejich účes vzbuzoval pochybnosti, skrýš ale prozradil až skenovací test. S odkazem na panamskou protidrogovou prokurátorku Xiomaru Rodríguezovou o tom napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Pod parukou měly ženy připevněné válečky s drogou.

Článek

Obě zadržené jsou Kolumbijky. Cestovaly z Kolumbie do španělského Madridu. Původní zprávy hovořily pouze o jedné zadržené. Poté, co prošla skenovacím zařízením, ukázalo se, že mezi parukou a copánky ze svých vlasů měla připevněné balíčky s práškem.

Podle Rodríguezové měla žena pod parukou „68 černých válcovitých balíčků obsahujících bílý prášek“. Prokurátorka na svém twitterovém účtu uvedla, že se jedná o v Panamě dosud nevídaný způsob pašování drog.

Drogoví dealeři jsou přitom vynalézaví. Loni překvapila panamskou policii kočka, která měla kokain, crack a marihuanu uvázanou kolem krku. Panama je pro drogy pocházející z Jižní Ameriky hlavní vstupní branou do Střední Ameriky.

Pilot pašoval kokain za stovky milionů. Shodil ho na špatný dům

Koktejl

Drogy pocházejí především právě z Kolumbie, která je největším světovým producentem kokainu, a míří do Spojených států, což je největší spotřebitel této drogy na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám