Hlavní obsah

Na letišti v Las Vegas našli v zavazadle mrtvou pumu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozdvižení vyvolalo na letišti v americkém Las Vegas jedno ze zavazadel. Při kontrole pod rentgenem v něm totiž zaměstnanci objevili pumu. Nešlo však o výbušné zařízení, ale o mrtvé tělo kočkovité šelmy pumy americké, informoval list Las Vegas Review-Journal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pracovníci bezpečnostních složek na McCarranově mezinárodním letišti v Las Vegas majitele zavazadla, které obsahovalo mrtvé zvíře, zadrželi, podle policie se ale nedopustil žádného trestného činu. Po důkladné kontrole policisté totiž zjistili, že měl k odstřelu severoamerické kočkovité šelmy veškerá povolení.

Přesto musel lovec nakonec pro svou trofej hledat jiný způsob přepravy. Mrtvé zvířecí tělo nepokračovalo v cestě na místo svého určení letecky, uvedla bez dalších podrobností mluvčí letiště v Las Vegas Melissa Nunneryová.

Podle policejního mluvčího Davida Gordona není sice v USA nelegální přepravovat ulovenou zvěř letadlem, aerolinky ale mají právo transport některých věcí odmítnout. To byl právě i případ ulovené pumy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám