Hlavní obsah

Na letišti se do sebe zasekla dvě letadla Boeing 777

Novinky, vps
Washington

Ve čtvrtek ráno se na Mezinárodním letišti Washington Dulles do sebe zasekla dvě letadla společnosti United Airlines. Boeing 777, který přiletěl z Bruselu, se při najíždění k odletové bráně zaklínil špičkou svého křídla o vedle parkující prázdné letadlo stejného typu. Nikdo nebyl zraněn, informoval Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Dva boeingy o sebe zavadily křídly na letišti ve Washingtonu

 
Článek

„Při najíždění k bráně se špička křídla letu 951 z Bruselu zaklínila o špičku křídla jiného letadla společnosti United, které parkovalo u vedlejší brány,“ řekla deníku Washington Post mluvčí aerolinek Jennifer Dohmová.

„Cestující a posádka opustili letadlo z Bruselu, v tom zaparkovaném žádní pasažéři nebyli. Náš servisní tým kontroluje obě letadla, aby zjistil, zda vzniklo nějaké poškození,“ dodala mluvčí.

V krátkém čase další nehoda

Během týdne se jedná o další nehodu, při které se na americkém území srazila dvě letadla na letišti. Minulý čtvrtek došlo na Mezinárodním letišti v Miami ke kolizi letadla Aerolinas Argentina s 240 pasažéry na palubě a letadla společnosti Air France s 350 pasažéry.

Jedno z letadel bylo poškozeno v zadní části, to druhé na křídle. Nehoda byla obzvlášť nepříjemná pro pasažéry letu společnosti Air France do Paříže. U přepážek se totiž vytvořily dlouhé fronty a cestující si tak na zjištění termínu nového letu museli několik hodin počkat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám