Hlavní obsah

Na horské dráze zůstalo dvě hodiny viset přes šedesát lidí

Novinky, tcs

Horké chvilky si v úterý prožili návštěvníci zábavního parku Universal Studios Japan v japonské Ósace, kteří se rozhodli pro projížďku na horské dráze jménem „Létající dinosaurus“. Atrakce se totiž znenadání nouzově zastavila a více než šedesát lidí zůstalo viset ve chvíli, kdy vozy byly na spodní straně dráhy. Pracovníci parku je vyprostili během dvou hodin, nikdo nebyl zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pomáhají lidem, kteří uvízli na horské dráze v JaponskuVideo: AP

 
Článek

Dvě soupravy horské dráhy se zasekly v 16:45 místního času. Jedna z nich k nemilému překvapení návštěvníků atrakce zůstala viset ve výšce dvacet až třicet metrů nad zemí v místech, kde soupravy projíždí dráhu vzhůru nohama.

Vyprostit ze soupravy se všechny návštěvníky podařilo po dvou hodinách. Zachráněné čekal sestup po nouzových schůdkách, což pro některé návštěvníky mohl být adrenalinovější zážitek než samotná jízda.

Navzdory incidentu se u atrakce vytvořily dlouhé fronty lidí, kteří čekali, až bude horská dráha znovu zprovozněna. To se stalo zhruba kolem sedmé hodiny večerní. Atrakci zastavily bezpečnostní systémy, které detekovaly blíže nespecifikovanou abnormalitu.

Z podobných důvodů se Létající dinosaurus zastavil od svého uvedení do provozu v roce 2016 už třikrát. Naposledy to bylo loni v září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám