Hlavní obsah

Na Dóžecí palác v Benátkách se zřítil dron, policie pátrá po majiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská policie pátrá po majiteli dronu, který se v pondělí večer zřítil do proslulého Dóžecího paláce v Benátkách. Používání bezpilotních prostředků podléhá ve městě vybudovaném v laguně Jaderského moře přísným omezením, informovala stanice RAI.

Foto: ČTK

Dóžecí palác v Benátkách.

Článek

Hasiči dron vyprostili pomocí žebříku v pondělí večer. Pád podle nich patrně nezpůsobil na historické budově sousedící s bazilikou svatého Marka žádné škody.

Vlastník stroje se dosud nepřihlásil a policie se snaží zjistit jeho totožnost. Hrozí mu tučná pokuta, neboť létání s drony je v Benátkách přísně regulováno a v historickém centru je zcela zapovězeno.

Záběry z dronu ukazují množství žraloků ožírajících mršinu velryby

Koktejl

Dóžecí palác, postavený ve stylu benátské gotiky, je jednou z nejvýznamnějších památek v Benátkách. Budova pochází z roku 1340 a v následujících staletích byla rozšiřována a přestavována. Sídlil v ní benátský dóže, nejvyšší představitel někdejší Benátské republiky. Od roku 1923 je zde muzeum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám