Hlavní obsah

Muž vyhlížel "vlak duchů", srazil ho opravdový

– Statesville
Novinky, Jakub Kynčl

Vyhlížení legendárního vlaku duchů stálo život 29letého muže. Toho zabila opravdová lokomotiva, která ho srazila a na místě usmrtila. Christopher Kaiser vyhlížel proslulý přízrak společně s 12 dalšími lidmi. Říká se, že na místě nehody vlaku, který vykolejil roku 1891 nedaleko Statesville v Severní Karolíně, jsou vždy ve výročí nehody slyšet zvuky spojené s tragickou nehodou.

Foto: Profimedia.cz

Hledání tajemna stálo muže život. Ilustrační foto

Článek

Už dlouhé roky láká strašidelná pověra dobrodružné povahy každý 27. srpen na místo, kde před 119 lety zahynulo 30 lidí při strašlivé vlakové nehodě. Sedm vozů tehdy vykolejilo a spadlo ze železničního mostu přímo do rokle.

Podle místní legendy mohou být v oblasti vždy o výročí slyšet strašidelné zvuky, včetně houkání vlaku a křiku cestujících. Každý rok se tak na místě scházejí lidé, aby si potvrdili pravdivost této pověry. Při stém výročí nehody se na místo dostavilo dokonce více než 150 lidí.

Skákali z mostu

Kaiser čekal na mostu na kolejišti, když na místo přijel opravdový vlak, skládající se ze tří lokomotiv. Dobrodruzi začali okamžitě prchat do bezpečí vzdáleného asi 50 metrů. Podle svědků Kaiser stačil strčit ženu před sebou z mostu dolů do srázu, jeho však už vlak srazil. Žena spadla asi devět metrů a utrpěla lehká zranění stejně jako jeden další člověk, který se odhodlal skočit.

"Během vyšetřování svědkové shodně uváděli, že se v kolejišti pohybovali proto, aby zahlédli či zaslechli vlak duchů. Amatérští lovci duchů se však ocitli ve velké nebezpečí, když zpoza zatáčky vyrazil opravdový vlak. V tento moment vše mluví pro to, že šlo o nešťastnou nehodu," uvedl tamější policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám