Hlavní obsah

Muž chtěl unést metro se šroubovákem v ruce

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Minulý pátek nastal v části newyorského metra chaos, když se jeden muž pokusil unést soupravu metra. Richard Arrocho ohrožoval šroubovákem strojvedoucího a snažil se chopit řízení, jeho záměr ale včas překazili cestující. Tyto dramatické okamžiky zachytila bezpečnostní kamera.

Článek

V pátek 22. července se Richard Arrocho pokusil unést soupravu metra v newyorské čtvrti Bronx. Vyšplhal do řídící kabiny a ohrožoval strojvedoucího Darryla George šroubovákem. Arrocho se podle George schovával u stěny na začátku tunelu metra, neboť se ho někdo údajně snažil zastřelit. Když se řidič otočil, aby vysílačkou zavolal pomoc, vyšplhal se nahoru k němu.

„Snažil jsem se ho dostat z kabiny. Pokoušel jsem se mu naznačit, že už je policie na cestě a všechno bude v pořádku. Na to mi ale odpověděl, že z kabiny nevyleze. Chtěl jsem mu otevřít dveře, praštil mě však přes ruku a začal mi vyhrožovat, že pokud se nerozjedu, zabije mě,“ řekl televizi CBS 2 Darryl George.

Během několika vteřin se tak z otázky bezpečnosti cestujících stal boj o holý život. George začal plnit příkazy útočníka a pomalu rozpohyboval soupravu metra. Jízda však útočníkovi připadala pomalá, chytil tedy řidičovu ruku a zrychlil.

Strojvedoucímu pomohli pohotoví cestující

Ve chvíli, kdy se ale souprava blížila do další zastávky, George útočníka překvapil a spustil poplach. Pak se oba muži začali přetahovat. Mezitím už se několik cestujících snažilo otevřít dveře kabiny z druhé strany a strojvedoucímu pomoct. Podařilo se jim dveře uvolnit, a když se do nich George zády opřel, dostal se okamžitě ven.

Arrocho se nakonec uklidnil a sám se vydal policii na zastávce Jackson Avenue. Byl zatčen a čelí obvinění z nedovoleného držení zbraně, ohrožování a napadení. Georgeovi se nic nestalo a neváhá se vrátit do práce, uvedla televize CBS 2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám