Hlavní obsah

Moře vyplavilo ztracený foťák. I po více než dvou letech zůstal funkční

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případy foťáků, kamer či mobilů, které se vrátily svým majitelům díky fotkám či záběrům, které na nich byly, a sociálním sítím jsou celkem časté. Cesta fotoaparátu patřící japonské turistce ale patří k jedněm z těch méně uvěřitelných. Informoval o tom server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V září roku 2015 si studentka Serina Tsubakiharaová vyjela se svými přáteli potápět se u japonského ostrova Išigaki vzdáleného zhruba 250 kilometrů východně od Tchaj-wanu. Během jednoho z podmořských výletů však jednomu z kamarádů došel kyslík.

Fotka nalezená ve vyplaveném fotoaparátu

Když mu Serina plavala na pomoc, upustila foťák, který nenávratně zmizel v hlubinách. To si alespoň myslela Serina a její kamarádi. Jenže přístroj uzavřený ve voděodolném pouzdře jen započal svou dlouhou přes dva roky trvající pouť.

Fotka nalezená ve vyplaveném fotoaparátu

Toto úterý ho moře vyplavilo na jedné z tchajwanských pláží, kde zrovna děti uklízely plastové odpadky. Chlapec, který fotoaparát našel si nejprve myslel, že je to kámen. Pouzdro bylo celé obalené mušlemi a svijonožci.

Chlapec si nejprve myslel, že našel jenom velký kámen.

„Když jsme ale odstranili korýše, podařilo se nám najít tlačítko, kterým se pouzdro otvírá,“ sdělil Park Lee, učitel, který byl se třídou na pláži. Ke svému překvapení zjistil, že vnitřek pouzdra je úplně suchý.

Turistka chce nálezcům osobně poděkovat

„Ještě víc nás překvapilo, že chlapec dokázal fotoaparát zapnout. Byl stále ještě nabitý,“ podivoval se učitel. Spolu se svými žáky se následně Lee rozhodl, že fotky z fotoaparátu nasdílí na Facebooku.

Uvnitř krytu nebyla ani kapka vody.

Protože byly některé fotografie pořízeny v Japonsku nezapomněl k nim přidat i popisky v japonštině. Výsledek se dostavil nečekaně brzy. Jeden ze Serininých kamarádů fotky uviděl a dal jí vědět.

Přístroj zůstal neporušený i nabitý.

„Nemohla jsem tomu vůbec uvěřit, byla jsem neuvěřitelně překvapená, když mi o tom řekl,“ smála se Serina. Vděčná žena se plánuje v červnu vypravit na Tchaj-wan za učitelem a jeho žáky, aby jim osobně poděkovala, že foťák našli.

Reklama

Výběr článků

Načítám