Hlavní obsah

Mládě orangutana se přetahovalo s vydrami o přikrývku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svědky roztomilých hrátek mezi mládětem orangutana a třemi vydrami byli náštěvníci belgické zoologické zahrady Pairi Daiza. Zvířata tam spolu sdílí výběh, díky čemuž mezi nimi vzniklo silné pouto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě orangutana se přetahovalo s vydrami o přikrývku Video: Reuters

 
Článek

Zoologická zahrada Pairi Daiza je interakcemi napříč zvířecími druhy vyhlášená. Kromě orangutanů žijících s vydrami spolu sdílejí výběh například gorily a guerézy, tučňáci a lachtani či žirafy a pštrosi.

Rodinka orangutanů do zoo přišla v roce 2017 po přesunu z německé zoologické zahrady a s trojicí vyder malých, kterou tvoří matka a dvě dcery, si hned vybudovala výjimečný vztah.

Orangutani se spřátelili s vydrami, které za nimi plavou do výběhu

Koktejl

Orangutaní skupina se skládá z pětadvacetiletého samce Ujiana, šestnáctileté samice Sari a jejich pětiletého mláděte Berani. A právě posledně jmenovaný člen rodiny si s vydrami hraje ze všeho nejvíce.

Na nedávno zachyceném videu je vidět, jak se se svými malými přáteli přetahoval o své přikrývky. A návštěvníci zoologické zahrady od nich pochopitelně nemohli odtrhnout oči.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě orangutana se přetahovalo s vydrami o přikrývku

„Tak inteligentní zvířata, jako jsou orangutani, je třeba neustále stimulovat. Naši ošetřovatelé pro ně každý den připravují překvapení. Přítomnost vyder v jejich výběhu je však trvalým zdrojem rozptýlení, a to pro oba druhy,” vysvětlila Daily Mailu mluvčí zoo Claire Gilissenová.

Fena adoptovala flétňáka a naučila ho štěkat

Koktejl

„Mezi vydrami a Berani vzniklo opravdové přátelství. Téměř každý den se navzájem vyhlíží a pak spolu hrají nejrůznější hry,” dodává.

Orangutani jsou ve volné přírodě kriticky ohroženým druhem. Podle deníku Daily Mail se zoologické zahradě Pairi Daiza podařilo získat finanční prostředky na více než 11 tisíc stromů, které mají být vysázeny v Borneu ve snaze obnovit jejich přirozené prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám