Hlavní obsah

Fena adoptovala flétňáka a naučila ho štěkat

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvířecí přátelství jako z pohádky se urodilo v australském Queenslandu. Když Juliette Wellsová minulý rok spolu se svou fenkou Molly našla zraněného a opuštěného flétňáka, rozhodla se, že se ho pokusí zachránit. Nejenom, že se jí to podařilo, ale také svému čtyřnohému miláčkovi našla nejlepšího kamaráda, který se dokonce naučil štěkat.

Foto: Profimedia.cz

Z Molly a Peggy se stali nerozluční kamarádi.

Článek

Na flétňáka ponechaného napospas osudu narazila fenka stafordširského bulteriéra v parku v australském Gold Coast vloni v září. Wellsová se následně snažila najít jeho rodiče, které brzy spatřila na stromě. Ti ale bohužel o své nemohoucí mládě, jež pravděpodobně vypadlo z hnízda, nejevili zájem.

V australském parku se zrodilo jedno z nejroztomilejších zvířecích přátelství

Koktejl

Australanka tak vzala ptáka domů s tím, že se jej pokusí zachránit. Díky spolupráci s místním odborníkem na divokou zvěř a pomoci Peggy, která se flétňáka ujala jako vlastního mláděte, se okřídlenec zotavil během jediného týdne.

Wellsová se poté spolu se svým partnerem Reecem snažila ptáka vypustit zpět do volné přírody, flétňák však rodinu, která se o ni postarala, odmítl opustit. Na fenku si pak Molly, jak rodina ptákovi začala říkat, zvykla natolik, že převzala i některé psí návyky – a dokonce se naučila štěkat.

Molly věrně napodobuje psí štěkání

„Mysleli jsme si, že štěká Peggy, když jsme se na ni ale podívali, tvrdě spala. Pak jsme si všimli, že je to Molly. Nemohla jsem tomu uvěřit,” svěřila se deníku Daily Mail Wellsová.

„Když s tím začala, byla Peggy překvapená. Časem si ale zvykla a už jí to přijde normální. Mají svůj vlastní jazyk, kterým se dorozumívají. Je to tak zábavné sledovat. Nikdy jsem nic podobného neviděla. Zvířata jsou úžasná,” dodala.

Rodina se před časem rozrostla

Australskou rodinu před časem zastihla další šťastná událost, neboť se Peggy narodila štěňata. Wellsová měla strach, jak mateřství fenky ovlivní vztah s Molly, obavy však byly zbytečné.

„Molly na štěňata dohlíží, je to prostě nádherné,” svěřila se Wellsová s tím, že pták má naprostou volnost a kdykoliv se může jít ven proletět. „Je to divoký pták, má své vlastní potřeby. Bylo by krásné, kdyby si někoho našla a měla taky mláďata. Naše rodina by se ještě víc rozrostla,” směje se Australanka.

Reklama

Výběr článků

Načítám