Hlavní obsah

Místo vakcíny proti vzteklině veterinářka kočku usmrtila

Novinky, nčs

Měla to být rutinní vakcína proti vzteklině, místo toho však veterinářka píchla osmileté kočce Sophii do těla smrtící injekci. Fatální chyba se stala v americkém Texasu a zdrcení majitelé zvířete nyní apelují na další chovatele, aby se podobná chyba neopakovala.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Manželé Olsonovi vezli kočku Sophii na veterinární kliniku k běžné prohlídce a očkování proti vzteklině. Když se všechno zdálo v pořádku a rodina vyrazila se svojí kočkou na cestu zpátky domů, ozvala se v telefonu veterinářka z kliniky.

„Řekla nám, že se stala hrozná chyba, že dali Sophii místo očkování smrtící injekci,” řekla Michelle Olsonová. Ačkoliv se ihned vydali na cestu zpátky, Sophii už pomoci nedokázali.

„Hned jsem ji vytáhla z přepravky a vzala do náručí. Mluvila jsem k ní, protože jsem věděla, že je to naposledy, co vnímá. Bylo mi hned jasné, že nepřežije,” uvedla zdrcená Olsonová.

Ani přes rychlou pomoc na klinice, kde se veterinářka pokusila z kočky smrtící látky vyplavit, se nepodařilo Sophii zachránit a zvíře o dva dny později pošlo.

Veterinář si spletl telefonní číslo, jezevčík Ziggy za to zaplatil životem

Koktejl

Veterinární klinika se prozatím k situaci nevyjádřila, Olsonová nicméně uvedla, že dotyčná veterinářka byla velmi smutná a moc se omlouvala. Přesto to byl podle ní případ, který by se neměl opakovat.

„Mým hlavním záměrem není strefovat se do personálu. Ale chtěla bych upozornit ostatní majitele zvířat, aby se nebáli ptát se veterinářů na otázky, které by vás možná ani nenapadly,” dodala Olsonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám