Hlavní obsah

Veterinář si spletl telefonní číslo, jezevčík Ziggy za to zaplatil životem

Novinky, nčs

Pes je v mnoha domácnostech právoplatným členem rodiny. Spí v posteli, stravuje se vybranými lahůdkami a jeho uhynutí je pro majitele zdrcující. Když se tak Andrea Martinezová z Utahu dozvěděla, že její jezevčík Ziggy byl veterinářem nečekaně uspán, zůstala v šoku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Na kliniku odvezla Martinezová Ziggyho kvůli problémům s dýcháním. Po prohlédnutí jezevčíka doporučil veterinář operaci, po které měl pes zůstat přes noc na stanici.

Později však Martinezová telefonicky obdržela zprávu o uspání Ziggyho, což pro ni byl hotový šok. „Veterinář chodil okolo horké kaše a mluvil, jako bych o tom navíc už měla vědět,“ uvedla majitelka psa. Ukázalo se, že veterinář mylně předpokládal, že žena uspání psa odsouhlasila.

„Operace se ukázala být náročnější a mnohem nákladnější, než se původně zdálo,“ vysvětlila původ problému Martinezová.

Veterinář se tak rozhodl vyrozumět o nastalé situaci majitelku Ziggyho, bohužel však udělal chybu a zatelefonoval jiné ženě. „Zavolali majitelce jiného psa, který se shodou okolností rovněž jmenoval Ziggy, která dala uspání zelenou,“ popsala velkou náhodu zdrcená Martinezová.

Nemocnice provedla transplantaci ledvin špatné osobě

Koktejl

Ačkoliv se veterinární klinika za chybu omluvila, majitelka psa zůstala zdrcená. „Vzali mi možnost říct si, že jsem to alespoň zkusila. Nechali cizího člověka rozhodnout o osudu mého psa,“ dodala.

Malou náplastí pro ženu může být fakt, že klinika se rozhodla svoji chybu kompenzovat kromě omluvy také zaplacením účtu, majitelce věnovala rovněž urnu s ostatky Ziggyho, pamětní plaketu a vánoční ozdobu, jak dodal server New York Post.

Reklama

Výběr článků

Načítám