Hlavní obsah

Místo gangů vakcína. Muzeum, kde se točil seriál Peaky Blinders, se změnilo k nepoznání

V minulosti se tu proháněl filmový štáb, teď to jsou zdravotníci. Řeč je o muzeu Black Country Living v britském městě Dudley, kde se natáčel seriálový hit Peaky Blinders, v češtině též známý jako Gangy z Birminghamu. Instituce v pondělí otevřela své brány coby velké očkovací centrum.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo, kde se natáčel seriál Peaky Blinders, se změnilo ve vakcinační centrumVideo: Reuters

 
Článek

Místní úřady doufají, že se díky centru podaří v následujících týdnech naočkovat tisíce lidí, píše server Daily Mail. „Tohle úplně mění pravidla hry při našem boji proti koronaviru,“ uvedl radní anglického města Dudley Nicolas Barlow. „Využít muzeum jako očkovací centrum rapidně zvyšuje množství vakcíny, kterou můžeme distribuovat mezi lidi, i rychlost, s jakou ji lze podat,“ doplnil.

Vrchní sestra z kliniky Black Country and West Birmingham Sally Robertsová vyjádřila nad otevřením nového očkovacího centra radost. „Jsem ráda, že budeme nyní schopni využít tisícovky dalších vakcín týdně,“ uvedla.

Přibližuje historii průmyslu

Muzeum Black Country Living návštěvníkům za normálních okolností přibližuje industriální historii regionu. Nachází se asi 16 kilometrů od Birminghamu, což bývalo v minulosti jedno z center britské průmyslové revoluce. Muzeum proto vystavuje zejména vozidla, různé výrobky oceláren jako jsou řetězy, kotvy, ale i křehčí exponáty, třeba sklo.

Štáb hitu Peaky Blinders, jenž se odehrává na počátku 20. století a je inspirován skutečným stejnojmenným gangem, využil prostory muzea právě kvůli dobovým budovám, které se v areálu nacházejí. Podle stránek muzea se zde točily mnohé z klíčových scén seriálu, jenž má na kontě mimo jiné cenu Britské filmové akademie za nejlepší dramatický seriál.

V Birminghamu zpřístupní věznici, kde seděli členové Peaky Blinders

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám