Hlavní obsah

Michal David rozezpíval náměstí ve Velké Bíteši

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlava na hlavě a náměstí plné zpěvu. Tak to vypadalo o víkendu ve Velké Bíteši. Městečko v podhůří Vysočiny, pár kilometrů od dálnice D1 už několik let úspěšně konkuruje stověžaté matičce i jiným velkoměstům v počtu celebrit, které se scházejí na jednom jediném chodníku.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Michal David

Článek

„Zpočátku to byla legrace. Řekli jsme si že i maloměsto může mít stejně jako světoznámá sídla svůj chodník, tedy spíše chodníček slávy. Ovšem Bítešáci nemají rádi kašírované náhražky a tak jsme to i s těmi hvězdami vzali pěkně od podlahy, tedy od chodníku.

Každá ze čtrnácti je poctivý kus řemeslné práce a jde o docela těžký výtvor. Hvězda se jménem slavného nositele váží i s betonovým podkladem téměř čtyřicet kilo. A vážně jsme netušili, že to bude mít takový úspěch,“ uvedl k „hvězdokladení“ jeden ze zakladatelů Bítešského chodníku slávy místní patriot a hoteliér Jiří Rauš.

Posledním z vyvolených a „akademií“ vybraných je tvůrce „hitů se zárukou“ Michal David.

"Bíteš samozřejmě znám, stejně jako její dnes už slavný chodník a přiznám se bez obalu, že mě umístění hvězdy s mým jménem v něm potěšilo. Ovšem snad ještě víc mě udělal radost ten zájem lidí. Bylo to prostě úžasné!“ nechal se slyšet muzikant zpěvák a skladatel.

A není se co divit. Téměř 2000 nadšených posluchačů je na Bíteš už opravdu hodně. Příští středu čekají Bíteš hody a protože jde o folklór, svoji hvězdu tam v podvečer dostane známý zpěvák lidových písní Jožka Šmukař.

Reklama

Výběr článků

Načítám