Hlavní obsah

Medvěd se nemohl dostat do kontejneru, tak si ho odtáhl celý

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S téměř popelářskou zručností si počínal medvěd, kterého zachytily kamery obchodu v městečku Lyons v americkém Coloradu. Když jednoho dne zmizel celý kontejner na odpadky, mysleli si nejprve majitelé, že se jedná o práci vandalů. Teprve kamera odhalila pravého viníka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd se nemohl dostat do kontejneru, tak ho ukradl celýVideo: The Bud Depot / T&T Creative Media , AP

 
Článek

Medvěd baribal se stal hlavním hrdinou v případu „zmizelého kontejneru“, který se odehrál v polovině července na pozemku jednoho z obchodů v městečku Lyons. Agentury video pořízené bezpečnostní kamerou zveřejnily v pondělí.

Kontejner byl nalezen na parkovišti za obchodem zhruba 15 až 20 metrů od místa, kde bývá normálně umístěn. Zaměstnanci obchodu The Bud Depot, který prodává marihuanu (v Coloradu je legální prodávat marihuanu v omezené míře pro rekreační i lékařské účely), si nejprve mysleli, že jde o práci vandalů.

Záběry však odhalily, že šlo o medvěda, kterému se nedařilo kontejner otevřít. V okolí obchodu viděli zaměstnanci medvěda už několikrát a dali mu přezdívku Cheeseburger. Chlupatou šelmu tentokrát neodradilo ani zamčené víko kontejneru. Cheeseburger položil tlapy na kontejner a zkušeně ho odtáhl branou ven.

Medvěd kontejner táhl zhruba 15 metrů, než své úsilí vzdal. „Video je dobrá připomínka toho, jak jsou tato stvoření neuvěřitelně silná, chytrá a v neposlední řadě populární,“ uvedl provozní obchodu Tim Crouthers.

Rozhodně však nejde jen o zábavu. Medvědi, kteří se zatoulají do měst či vesnic, mohou postupně ztrácet strach z lidí a riziko napadení touto nebezpečnou šelmou se tak zvyšuje. I proto Crouthers dodal, že obchod spolupracuje s coloradskými ochranáři na opatřeních, která by Cheeseburgera měla od podobných pokusů odradit.

Reklama

Výběr článků

Načítám