Hlavní obsah

Postavili si krmítko pro ptáky. Na střechu přilákali jen hladového medvěda

Novinky, tcs

Když se coloradští manželé rozhodli postavit na dvoře svého domu krmítko, právě kvůli medvědům ho umístili vysoko pod střechu kůlny. Ani to však nezabránilo šikovnému medvědímu zloději, aby se krmítka plného vydatných semen zmocnil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Medvěd akrobaticky ukradl krmítko pro ptákyVideo: Reuters

 
Článek

Manželům z coloradského Oak Creek se drzou krádež, která se odehrála 13. července, povedlo z bezpečí svého domu natočit. Medvěd neomylně zamířil ke krmítku a chvíli přemýšlel, jak se k němu dostat.

Po chvíli se zručně vyšplhal po vedlejším stromě a bez potíží přešel na střechu kůlny. „Mysleli jsme, že když na krmítko umístíme zvonec, tak to medvědy odradí,“ uvedla majitelka domu.

Jenže medvěda to neodradilo, i přes zvonění popadl krmítko a za pobavených protestů majitelky si ho odnesl do lesa. I když zmizel z dohledu, ještě několikrát bylo slyšet vítězoslavné zazvonění.

„Zjistili jsme, jak medvědi dokážou být vychytralí,“ dodala majitelka. Minimálně se tak potvrdila stará moudrost, že zvonečky proti medvědům příliš nepomáhají.

O něco vážněji však majitelka dodala, že je důležité medvědy nekrmit. Končí proto i s ptačími krmítky, která jsou očividně pro šelmy snadnou kořistí. „Poskytování zásob medvědům jen povede k tomu, že se nebudou bát lidí. Takže už žádná krmítka,“ uzavřela majitelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám