Hlavní obsah

Marek Vašut vyzrál rolí na depresi

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herec Marek Vašut, který trpěl řadu let depresemi, se i letos na jaře obával, že jej opět přepadne podivný pocit úzkosti. Nakonec však jeho mysl zaměstnává nová práce, a tak mu na smutnění nezbývá čas. Od slovenského režiséra Martina Huby totiž dostal roli knížete v novém představení Romea a Julie, které se bude hrát v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu při Letních shakespearovských slavnostech.

Foto: Promo Ensemble Baroque Quintet
Článek

"Po letech se tedy vracím na divadelní prkna. S Národním divadlem jsem se rozešel ve dvaadevadesátém roce, jen jsem ještě dva roky dohrával představení. Tenkrát jsem vyhrožoval, že se na jeviště vrátím až v jednadvacátém století. A než na mne letos padla jarní deprese, oslovil mě Martin Huba, který byl vždycky mým nejoblíbenějším slovenským hercem," svěřil se herec.

Shakespeara si neoblíbil

"Přitom Shakespeare není vůbec mým oblíbencem. Nemám jeho hry rád. Když jsem hrál s Anthony Hopkinsem v Hollywoodu, svěřil se mi, že ho také nemá rád. A přitom on byl významným shakespearovským hercem. Dokonce si ho vybral Laurence Olivier jako svého shakespearovského nástupce. Ale role v Romeu a Julii mě teď postavila na nohy," přiznal se.

Vašut se již jednou na divadelní jeviště málem vrátil. Na scéně Vinohradského divadla měl po boku Dagmar Veškrnové hrát jejího partnera. Z nabídky sešlo, a tak se Vašut divákům naposledy představil v seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech.

"Myslím, že člověk má vědět, kdy je čas odejít. A také by měl poznat chvíli, kdy se vrátit. Díky Martinu Hubovi jsem tu chvíli rozeznal," poznamenal herec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám