Hlavní obsah

Manželé z Ekvádoru jsou nejstarším párem světa. Dohromady jim je 214 let

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Julio Mora a jeho žena Waldramina Quinterosová jsou novými světovými rekordmany. Guinnessova kniha rekordů jim přiřkla status nejstaršího sezdaného páru na světě. Manželům z Ekvádoru je dohromady 214 roků a ve společném svazku žijí už téměř 80 let, píše The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Manželé jsou spolu téměř 80 let.

Článek

Jednoho únorového dne se Mora tajně vyplížil z domu svých rodičů, aby si vzal svou životní lásku, navzdory nesouhlasu obou rodin. Po 79 letech jsou stále spolu, jemu je 110 a jí 104. Oba jsou bývalými učiteli a žijí společně v hlavním městě Ekvádoru Quitu.

Přestože existují delší manželství, než je to Juliovo a Waldramino, žádnému z páru není dohromady tolik let.

Jejich dcera Cecilia, která je jedním ze čtyř potomků, tvrdí, že jsou její rodiče stále aktivní a pálí jim to. Během pandemie ovšem strádají, protože jim chybí velké rodinné sešlosti. A že jde o skutečně obří událost. Kromě čtyř dětí mají manželé 11 vnoučat, 21 pravnoučat a jedno prapravnouče.

„Od března jsme se nesešli. Moji rodiče potřebují rodinný kontakt,“ konstatuje Cecilia. Dodává, že její otec se rád dívá na televizi, zatímco matka každé ráno čte noviny.

Předešlým nejstarším párem světa byli Charlotte a John Hendersonovi z Texasu. Dohromady jim bylo 212 let.

Na počátku nejslavnější knihy rekordů byl příliš rychlý kulík

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám