Hlavní obsah

Luxusní nehoda: v sobě osm ferrari, jedno lamborghini a tři mercedesy

Novinky, Markéta Klánská
Jamaguči

O velké smůle mohou mluvit nadšenci v luxusních sportovních vozech, kteří o víkendu projížděli Japonskem. V prefektuře Jamaguči totiž vedoucí řidič skupiny ztratil nad svým ferrari kontrolu a způsobil řetězovou nehodu, která se nepochybně zapíše k těm nejdražším vůbec. Odhaduje se, že se srazilo 14 luxusních automobilů, včetně osmi ferrari, jednoho lamborghini a tří mercedesů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na dálnici v Japonsku se srazilo 14 superluxusních autVideo: Reuters

 
Článek

Podle japonského deníku Asahi Šimbun se nehoda stala v neděli kolem 10:15 dopoledne místního času, když jeden z řidičů ve ferrari nezvládl řízení na užších japonských silnicích a narazil do středové dělicí bariéry.

Svědci uvedli, že skupina luxusních aut se řítila rychlostí, která výrazně překračovala místní limit 80 kilometrů v hodině.

„Všichni jeli rychlostí 140 až 160 kilometrů v hodině, vtom jeden z nich začal rotovat a všichni ostatní do něj narazili,“ řekl jeden ze svědků.

Rány utržily především peněženky řidičů

Jako zázrakem nebyl při nehodě nikdo zraněn vážně, deset lidí utrpělo jen lehká zranění. Mnohem hůř ovšem dopadla samotná auta, jejich pozůstatky byly rozesety po 400 metrů dlouhém úseku silnice. Místní policii trvalo více než šest hodin, než veškeré zohýbané plechy a rozbité sklo odklidila, aby se mohla silnice opět otevřít.

Celková škoda je podle deníku The Daily Telegraph odhadována na 2,5 miliónu liber (73 230 000 korun). Mezi havarovanými vozy se totiž objevilo například Lamborghini Diablo, nové Ferrari 355, Ferrari 360 Modena, ale i několik mercedesů a japonský Nissan GT-R Skyline.

Reklama

Výběr článků

Načítám