Hlavní obsah

Lovestory jak z filmu vynesla milenci pět let vězení

Novinky, Lenka Hloušková, BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARDIFF/ANKARA

Láska jako z červené knihovny. Ona křehká blondýna, Welšanka, on snědý urostlý Turek. Potkali se o prázdninách v baru poblíž Středozemního moře. Rodiče sňatku ale nepřáli. Dívka proto za milým tajně uprchla. Bylo jí 14 let.

Foto: Jan Kaše

Sedlo u Albrechtic-tajemné místo s bohatou historií

Článek

Rachael Lloydová je obyčejnou žákyní školy ve městě Wrexham na severu Walesu. Vloni v létě odletěla se svou matkou a sestrou na několikatýdenní dovolenou do Turecka, konkrétně do letoviska Marmaris.

V místním baru potkala muže svých snů - tehdy 24letého Mehmeta Ocaka přezdívaného Steve. Náklonnost byla oboustranná. Rachael se ale musela vrátit zpět domů do Velké Británie.

Vztah ukončila policie

3. prosince utekla z domova a letecky se dostala do Ocakova bydliště ve městě Gazianstep. Mladá dvojice plánovala s posvěcením turecké rodiny svatbu. Ta se ale nekonala. V lednu totiž Rachael zadržela policie vyzvaná k akci Interpolem. Přímo do cely si pro ni přijel otec. Z dívky se během týdne stala opět "jen" žákyně základní školy.      

Rachael: Počkám

Vše mělo kvůli nízkému věku "novomanželky" soudní dohru. Stevovi nepomohla ani obhajoba založená na přísaze, že s dívkou po celou dobu jejího více jak měsíčního pobytu neměl ani jeden pohlavní styk. Navíc se prý domníval, že už překročila 15. rok, hranici umožňující sexuální život. Nakonec byl shledán vinným.

Za sexuální zneužití, omezování osobní svobody si ve vězení odsedí 5 let, 3 měsíce a 10 dní. Rachael, jež se soudu s otcem zúčastnila, přísahala, že na svou lásku počká. 

Reklama

Výběr článků

Načítám