Hlavní obsah

Lidé našli v konvičce Hitlera, jde na odbyt

Novinky, Jakub Kynčl

Americký obchodní řetězec JCPenney dal do prodeje designovou konvičku na čaj, která při troše představivosti připomíná hajlujícího vůdce Třetí říše Adolfa Hitlera. Firma uvedla, že případná podobnost je náhodná. Konvice byla během několika dní zcela vyprodána a řetězec už přijímá předobjednávky z celého světa na další várku.

BEZ KOMENTÁŘE: Čajová konvice vypadá jako karikatura Adolfa Hitlera

 
Článek

Pobavení američtí motoristé si začali krátce po umístění billboardu nedaleko dálnice reklamu fotit a snímky se začaly šířit po sociálních sítích jako mor. Nejoblíbenějším komentářem reklamy na konvici pak byla věta: "Hej, ten Hitler vypadá jako konvička!" Jiný uživatel pak chválil "uhlazený evropský design".

Konvici na čaj vytvořil návrhář Michael Graves, je kovová a stojí v přepočtu něco málo přes tisíc korun.

Foto: Novinky.cz s použitím JCPenney & Profimedia.cz

Billboard s designovou konvičkou vyvolal u lidí velké ohlasy. V madle vidí Hitlerovu patku, v držáku víčka pak knírek. A i zdviženou pravou ruku pak není těžké identifikovat.

Firma reagovala na pobavené komentáře přes svůj twitterový účet: "To je zcela neúmyslné. Kdybychom chtěli mít konvici, která by něco či někoho připomínala, vybrali bychom si design koťátka nebo sněhuláka."

Podobně pobavené šílenství se odehrávalo v březnu před dvěma roky, kdy si lidé sdíleli snímky jednoho domu z britského Swansea s komentářem, že se Hitler převtělil do rodinného domku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám