Hlavní obsah

Velšský dům vypadá jako podobizna Adolfa Hitlera

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Swansea

Postarší majitel domu ve Swansea ve Walesu se nestačí divit šílenství, které vyvolala fotografie jedné kolemjdoucí. Ta vyfotila jeho dům a s komentářem "Našla jsem převtěleného Hitlera" umístila snímek na Twitter. Vtípek vytvořený ostřížím zrakem a bujnou představivostí se ujal a začal se šířit internetem.

Článek

Už desítky tisíc lidí sdílely fotografii domu, který vzdáleně připomíná diktátora Třetí říše Adolfa Hitlera. Šikmá střecha by měla připomínat führerovu patku, okna jeho pronikavé oči a překlad nad dveřmi působí společně s nimi jako jeho typický knírek.

Zajímavého postřehu 22leté Charli Dickensonové si všiml britský komik Jimmy Carr a rozšířil ho mezi masy.

"Okolo toho domu jsem prošla a projela několikrát, ale nikdy dříve jsem si nevšimla té podoby. Ale poté jsme se s přítelem dostali o víkendu do zácpy a více se rozhlíželi po okolí. Pak jsem si toho všimla a řekla mu, že ten dům vypadá jako Hitler. Oba jsme se zasmáli, já jsem si to vyfotila a posléze umístila na Twitter," uvedla Dickensonová.

"Pravda je, že teď tam tu podobu vidím. Žila jsem zde dva roky, ale nikdy jsem si toho nepovšimla. Nevím ale, proč by tak někdo ten dům navrhl a postavil. Je to podivné," uvedla pětadvacetiletá sousedka Lyn Thomasová. Lidé prý začali vtipkovat i o tom, že bude dům stát jistě nejméně tisíc let a že je škoda, že nebyl postavený na ulici jako třetí zprava (podobnost vazeb Third right - Third Reich).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám