Hlavní obsah

Letadlo proletělo těsně nad ranvejí a jen o fous minulo kameramanku

Novinky, vps

Kaskadérská skupina Those Crazy Texans (Ti šílení Texasané), která se běžně věnuje kouskům s motorkami, předvedla na své poměry netradiční a především nebezpečný trik. Dvouplošník při něm proletěl ve více než třísetkilometrové rychlosti těsně kolem muže na čtyřkolce. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, kdyby pilot neminul kameramanku, která akci natáčela, o necelý metr.

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo málem srazilo kameramanku na ranvejiVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Kaskadéři se zřejmě inspirovali filmem Alfreda Hitchcocka Na sever severozápadní linkou. V něm hlavního hrdinu v podání Caryho Granta pronásleduje ve slavné scéně právě dvouplošník.

Cary Grant ve filmu Na sever severozápadní linkou (1959)Video: Metro-Goldwyn-Mayer

Podstata triku je zdánlivě jednoduchá. Letadlo proletí ve vysoké rychlosti těsně nad ranvejí okolo muže na čtyřkolce a pak opět vzlétne do vzduchu. Po zhlédnutí videa se ovšem nabízí otázka, zda se kaskadérům povedlo vše podle jejich představ.

Průlet kolem řidiče čtyřkolky byl v pořádku, ovšem kameramanku letadlo minulo podle sdělení Texasanů o pouhých 60 centimetrů. Kaskadéři pochopitelně neprozradí, zda se trik povedl podle plánu, diváci tak mohou jen spekulovat, zda byl jekot kameramanky způsobený vzrušením, anebo strachem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám