Hlavní obsah

Letadlo muselo přerušit start, na palubě byli zloději

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemné chvíle si prožili cestující na lince Budapešť–Alicante, když letadlo společnosti Wizz Air muselo v pondělí večer přerušit startovací manévr. Příčina byla neobvyklá: jeden z cestujících při kontrole odcizil mobilní telefon člena pozemního personálu.

Foto: MTI

Kokpit letadla společnosti Wizz Air

Článek

Jak informoval server 24.hu, letadlo společnosti Wizz Air už rolovalo ke startu, když překvapeným cestujícím oznámili, že se musí vrátit. „Většina cestujících se domnívala, že stroj má poruchu,“ napsal server. U budovy mezinárodního letiště Ference Liszta ale na letadlo čekalo několik policejních vozů.

„Na palubu vstoupil jeden policista a jeden člen bezpečnostní služby, kteří oznámili, že některý z cestujících odcizil mobilní telefon člena pozemního personálu. Ze zadních sedadel se po chvíli zvedli muž a žena, kteří policistovi ukradený mobilní telefon odevzdali,“ líčil situaci jeden z cestujících.

Policisté poté oba z paluby odvedli. Vedení letiště oznámilo, že mobilní telefon byl vrácen majiteli.

Na adresu zlodějů se podle cestujícího snesla sprška nepublikovatelných slov, protože odlet se zdržel téměř o dvě hodiny a v průběhu přerušeného startu museli cestující sedět připoutáni na svých místech. Nemohli použít ani toaletu. Letadlo nakonec se zpožděním přistálo ve Španělsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám