Hlavní obsah

Labutí rodinka zasekala ve Skotsku dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhá pondělní fronta na silnici poblíž města Fraserburgh ležícím ve skotském Aberdeenshire měla nevšední příčinu. Uprostřed jednoho z pruhů se procházela labutí rodinka, která nevrlým řidičům odmítala uvolnit cestu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Úsměvné video pořídil jeden z řidičů projíždějících v protisměru. Na záběrech je vidět, jak labutí rodinka tvořená dvěma dospěláky a sedmi mláďaty pomalu pochoduje v řadě za sebou po silnici, a brání tak autům v jízdě.

Labutě auta očividně ignorovaly, řidiči tak za nimi popojížděli téměř hodinu. Teprve poté se ptáci uráčili odkráčet k okraji. Fronta byla podle deníku Daily Mail dlouhá téměř kilometr.

„Řidiči, kteří stáli za kamiónem, nevěděli, co se děje a byli značně otrávení. Muž v kamiónu bral ale situaci s nadhledem. Zapnul výstražná světla a pomalu popojížděl za labutěmi až do té doby, než uhnuly,“ řekl Jamie Hagen, jenž video natočil.

Reklama

Výběr článků

Načítám