Hlavní obsah

Kyjevem táhly zombie a další hororové postavy. Ukrajinská metropole slaví Halloween

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halloween s jeho maškarním doprovodem, dýněmi, v kterých planou ohně, koledováním sladkostí a dalšími prvky patří především do anglosaského prostředí, kde má také své kořeny. Tento svátek se prosazuje ale i v Evropě. V ukrajinské metropoli Kyjevu se sešly stovky účastníků hororového pochodu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kyjevě se konala tradiční halloweenská procházka zombií Video: Reuters

 
Článek

Pochod, který se konal v Kyjevě již počtrnácté, nazývají jeho organizátoři jako „Zombie walk“. Nutno ale podotknout, že v průvodu nevidíme jen zombie, ale i další různé hororové postavy, ať už zpodobněné vlastní představivostí, nebo kopírující nějakou filmovou předlohu.

Hřbitov figurín je nejděsivějším místem britského Halloweenu

Koktejl

Účastníci pochodu se sešli v sobotu 30. října ve 13:30 u sochy Jaroslava Moudrého a společně strávili celý zbytek dne až do večera. Cílovou zastávkou celého průvodu byla Zlatá brána, monument, který postavil muž, u jehož sochy se hororoví příznivci sešli.

Pochod nalákal stovky účastníků, na kterých bylo vidět, že si chtějí vynahradit setkání v roce 2020, o které je ochudila pandemie koronaviru. Ta ovšem nezmizela a organizátoři na facebookové události nabádali účastníky k maximální opatrnosti a ohleduplnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám