Hlavní obsah

Hřbitov figurín je nejděsivějším místem britského Halloweenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř po celém světě se ujal Halloween, strašidelný svátek s kořeny v anglosaském světě. A právě v Británii se přípravy na „předvečer všech svatých“ berou velice vážně. Nejstrašidelnější atrakcí je hřbitov čítající dvacet tisíc „zabitých“ figurín.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřebiště dvaceti tisíc figurín jako děsivá halloweenská atrakceVideo: AP

 
Článek

Atrakce s dvaceti tisíci zabitými figurínami se má otevřít na sběrném dvoře ve Fulbecku v Lincolnshire v Anglii. Stojí za ní 49letá nadšená sběratelka Roz Edwardsová, která figuríny nakoupila ve výprodejích a pečlivě zrestaurovala.

A všechny halloweenové nadšence zve na svůj hřbitov plný ghúlů, jak své figuríny nazývá, aby si prošli strašidelnou halloweenskou procházku.

Proč se slaví Halloween. Anglosaský svátek zdomácněl i u nás

Bydlení

Většina figurín, které se na hřbitově nacházejí, je neúplná. Tu chybí ruka, tu noha, jindy zase hlava nebo trup. Na hřbitově se najdou dětské panenky, které obklopují zombie figurínu s blonďatou parukou. Jiné byly zase pokryty umělou krví a v rukách drží hlavy jiných. Zkrátka hororové prostředí se vším všudy.

Za desetiminutovou procházku zájemci zaplatí 23 liber (700 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám