Hlavní obsah

Kvůli žádosti o ruku vylezl na skálu, jenže tam uvízl

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Michael Banks z Kalifornie si pro svou přítelkyni připravil opravdu originální žádost o ruku. Ve čtvrtek vylezl na skálu a klíčovou otázku položil své vyvolené přes videohovor. K jeho radosti řekla ano, jenže Banks poté zjistil, že se nemůže dostat dolů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žádost o ruku se Banksovi nevydařila podle jeho představVideo: Morro Bay Fire Department, AP

 
Článek

Sedmadvacetiletý Američan si podle agentury AP vybral na populární 180 metrů vysoké skále Morro Rock mnohem náročnější trasu, než by bylo záhodno, a při pokusu o sestup zjistil, že se nemůže pohnout z místa.

Byl nějakých 25 metrů nad zemí, a protože se nacházel v opravdu nepřístupné části, musela pro něj helikoptéra. Záchranář Todd Gailey se k němu spustil na laně a dostal ho do bezpečí, pilot stroje se mezitím snažil udržet vrtuli v bezpečné vzdálenosti od stěny.

Zachráněný z nepříjemné situace vyvázl bez zranění. Na skálu je zakázáno lézt, takže Banks dostal pokutu a může očekávat ještě účet za zásah záchranářů, uvedla místní televizní stanice KCOY-TV.

Morro Rock je vulkanický útvar nacházející se na pobřeží jen kousek od městečka Morro Bay. Ačkoliv je na něj zakázáno lézt, občas to stejně někdo zkusí, a to i přesto, že tam došlo již k několika smrtelným pádům.

Reklama

Výběr článků

Načítám